07.02.2014

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΣΔΚΜ 2014

Tη Δευτέρα 3 Φεβρουάριου 2014, σε μια όμορφη & σεμνή εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού (Καρτάλη με Γαζή), έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκό-μενους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Καρακατσούνης Χάρης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύνδεσμος για την επιβίωση του λόγω των δυσκολιών της εποχής, στην επιμόρφωση των διαιτητών αλλά και στην περαιτέρω στελέχωση του Συνδέσμου, με δημιουργία νέων σχολών διαιτησίας.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των αειμνήστων ανθρώπων του Βολιώτικου Μπάσκετ που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή, Χριστοφορίδου Φώφης, Φραγκούλη Ναπολέοντα και Τσινίδη Ιωάννη.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε υγεία και καλές διαιτησίες σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο κ. Καρακατσούνης Χάρης μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακήρυξε ως επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου τον κ. Βαφειάδη Σταύρο, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας, μετέπειτα μέλος της ΕΟΔ /ΕΟΚ και της ΕΟΔ/ΕΣΚΑΘ, καθώς επίσης Αντιπρόεδρος και Ταμίας επί σειρά ετών της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ). Η Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μόρφη Γιούλα ανάγνωσε στους παρευρισκόμενους ένα πλήρες βιογραφικό του και εκτός των ανωτέρω αναφέρθηκε στην προσφορά του στο μπάσκετ της περιοχής μας, ως αθλητής της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ και ως προπονητής σε πολλές ομάδες του Βόλου και της Λάρισας.

Στη συνέχεια και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων απονεμήθηκε στον κ. Βαφειάδη Σταύρο τιμητική αναμνηστική πλακέτα. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Βαφειάδης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την τιμή που του έγινε και τόνισε ότι είχε πάντα ως στόχο, μέσα από την συνεχή δουλειά, ενότητα και σύμπνοια των μελών, την ανάδειξη του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας, σε πρωτοπόρο σε όλη την Ελλάδα. Ευχήθηκε δε, η πρωτοπορία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον, έτσι ώστε ο Σύνδεσμος να τροφοδοτεί με αξιόλογους διαιτητές το Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό Μπάσκετ.

 

Στην προσφορά και το ήθος του Σταύρου Βαφειάδη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΟΔΚΕ κ. Καφές Ηλίας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Φαρμάκης Νικόλαος, το μέλος της ΕΣΚΑΘ κα. Φραγγούλη Ευγενία, ο καθηγητής FIBA και μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ κ. Κορομηλάς Κων/νος, ο Πρόεδρος των Διαιτητών Λάρισας κ. Μανασής Χρήστος και ο Πρόεδρος των Κριτών Μαγνησίας κ. Μαντούδης Μπάμπης.

Ακολούθησε από τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ κ. Καφέ Ηλία, βράβευση των μελών του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας κ. Παργιανόπουλου Αθανάσιου και κ. Κέτουλα Βαλεντίνου για την άνοδό τους στην Α2 και Γ’ Εθνική Κατηγορία αντίστοιχα.

Την εκδήλωση τίμησαν εκτός των μελών και των κριτών του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Μαγνησίας, το μέλος του ΣΔΚΜ & πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ κ. Τσιργούλας Αχιλλέας και μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Λάρισας.

Τυχερός του νομίσματος, που αντιστοιχούσε σε μια δωροεπιταγή των 50€, ήταν το μέλος του Συνδέσμου Μαγνησίας κ. Δόλγυρας Αθανάσιος.

Το Διοικητική Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαιριστών Μαγνησίας ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο για την παρουσία του στην κοπή της βασιλόπιτας, αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου που βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.